Tuesday, September 28, 2010

Hugo, Presidendi ja teiste lood jätkuvad

"Manna, pane tuli põlema ja tule aknale, ma tahan sulle midagi näidata!" kostub hoovist Vaike hääl. Vaike on taas "püha viha täis". Veidi raske on pikast vadinast mõista, aga tundub, et probleemiks on poest ostetud kaalikas, mis ei kõlba kuhugi. "Asko on ju kirjanik, las kirjutab Postimehele!", on see lause, mida kuuldes meie suud muigama ja kõrvad kikki lähevad. "Vanasti olid head kaalikad, tänapäeval väetatakse ja kuidas sa sellist asja sööd??" kõlab väsimatu kaagutamine.

Hugo sekeldused

Eile oli mul Vaikega pikem jutuajamine Hugo teemal. Viimane on kinnisvara omanikule väidetavalt kümme tuhat võlgu ja tema kööktoa uks löödi laudadega kinni. Kui Hugo haiglast naases, tegi ta hoovis suurt kisa. President kutsus kisa peale politsei. Viimane aitas niipalju, et laenas Hugole tööriistu, et oma koju sisse murda. Võlg on aga võlg. Niisiis ootab vaest üürnikku ees tee sotsosakonda, et endale uut elamist nõutada. Vaike: "Vaene Hugo, kui palju ta on pidanud kolima! Elas kunagi seal Kivi tänaval, siis tuli siia Manna juurde, siis sai selle korteri ja nüüd jälle kolimine!"

Tõsi ta on, et Hugol on mõlema proua - Manna ja Vaikega - soojad suhted. Mõni aasta tagasi kolis ta lausa Manna juurde sisse, hakkas remonti tegema nagu peremees. Nüüd elame neis tubades meie ja maitseme tolle aja "remondi" vilju: seinal väike valge roosimustriga kapike, teise toa põrand roosaks värvitud ja sama värviga on üle õnnistatud ka riidekapi jalad. Armas ja rõve korraga. Tegeleme hetkel aktiivselt selle korteri mälust Hugo kustutamisega.

Kuidas President nime sai?

Seda küsisin Vaike ja Manna käest siis, kui nad meie remontimist uudistamas käisid. Vaike: "Noh, kui ta siia hoovi kolis, siis ta oli väga tähtis, jagas kõigile oma nimekaarte. Asko, sina oled ka tähtis mees, anna mulle ka oma nimekaart!" Kahjuks peame pettumuse valmistama, nimekaarditud nagu me oleme... Vaike: "Ega mina ka ei tea, sinna kaardile oli kirjutatud midagi, et ta on jalgpalli klubi president või... kusagil Tabiveres või..." Manna: "Ei, kusagil jah seal, Tartust väljas, poksiklubi president." Vaike: "Ega Manna pani talle selle hüüdnime, mina ei pannud." Manna: "Noh, mis ta käib siis meid siin õpetamas! Mulle tuli ka seletama, et ma ei hoia oma aiamaad korras! Kurat!" Mõlemad kõkutavad peites harvade hammastega suid.

Tänase postituse tahan lõpetada ühe detailiga meie hoovis: Imbi armastab õhtuti akna all lugeda. Mööda jalutades on siis näha, kui pisike tema tuba on. Toa akna all on tõepoolest ilus hooldatud roosipeenar, mis ulatub tänavani. Imbi akna külge väljapoole on monteeritud autopeegel, et roosipeenral iga kell silm peal hoida...

No comments:

Post a Comment